fbpx

Etablera en digital plattform för kontinuerligt och socialt lärande

Inom både modebranschen och detaljhandeln händer det hela tiden nya saker. Årstider, stilar och trender förändras, och varumärken lanserar ständigt ny design. För att säkerställa kontinuerligt lärande för återförsäljare och filialer över hela Europa, hjälpte Minerva Group ett internationellt klädmärke att implementera en digital plattform för socialt lärande.

Tillsammans med kunden byggde och designade Minerva Group den digitala akademin, med en lärstrategi som utgick från “mobile first”. Den digitala plattformen blev en one-stop-shop, vilket innebär att innehåll finns tillgängligt för målgruppen var de än befinner sig. Som ett resultat kan medarbetarna logga in för att både skapa och ta del av innehåll oavsett om de är hemma, på väg till jobbet eller arbetar i butikerna.

Verktyg och plattform för socialt lärande

Minerva Group hjälpte till att hitta rätt verktyg för att utveckla, hantera, leverera och dela lärandeinnehåll. Klädvarumärket kunde därmed utveckla, paketera och lansera kontinuerligt lärande innehåll för onboarding, ledarskapsutveckling, produkt-, försäljnings- och serviceutbildning till fler än 1500 användare. Tack vare effektiva verktyg för innehållshantering och ett högt engagemang producerade de anställda på klädmärket över 600 innehållsdelar, under det första året.

Konceptet gällande socialt lärande förverkligades.

Innehållsdelning och socialt lärande

Klädmärket uppmuntrar sina användare att skapa innehåll till lärandekanalerna genom att dela med sig av sitt arbete. Bland annat med hjälp av videor som visar visuell merchandising och best practice från butiksgolvet. Lärande har blivit en allt starkare drivkraft för innovation och förbättring för klädmärket. Här kan du läsa mer om hur det går att driva affärsnytta med hjälp av användargenererat innehåll.

Är du nyfiken och vill veta mer om just detta projekt? Kontakta Malina Andrén på malina.andren@minervagroup.se

Lärplattformar för återförsäljare, distributörer och extended enterprise

Digitala plattformar för socialt lärande kan vara ett effektivt sätt att nå återförsäljare, distributörer eller extended enterprise. Genom dessa digitala plattformar kan du nå dina målgrupper med nyheter, produktinformation och utbildning, samtidigt som du bygger ditt varumärke.

Ett Learning Management System (LMS), en Learning Experience Platform (LXP) eller motsvarande system, är en avgörande faktor för att du ska lyckas tillhandahålla lär- och kunskapsinnehåll på ett framgångsrikt sätt. Men också för att skapa en så bra slutanvändarupplevelse som möjligt.

Vi erbjuder moderna plattformar och har både kunskap och erfarenhet av att arbeta i flera olika kontexter. Vill du veta mer kan du kontakta oss här.

Du kan också läsa mer om hur vi har hjälpt några andra företag här.